PRET EXPERT

EVALUARE PROPRIETATE

Află cât valorează proprietatea ta!

RAPORT DE EVALUARE

O analiză completă care evaluează proprietatea şi ajută la stabilirea unui pret real in piaţa imobiliară actuala, pentru a lua decizii informate in atunci când vrei să vinzi, cumperi sau să închiriezi. În analiză folosim un model statistic similar celor utilizate de banci, de societatile de asigurare si de investitii din Romania si UE pentru evaluarea portofoliilor imobiliare.

CE CONŢINE RAPORTUL?

Raportul este personalizat în funcţie de caracteristicile proprietăţii analizate (nr. camere, etaj, suprafaţă utilă etc.) dar şi cartierul în care se află aceasta. Se determina: pretul optim de vanzare, timpul de vanzare in functie de pret, evolutia pietei locale, proprietati similare.

Care sunt sursele de informatii utilizate?

Se utilizează cea mai extinsă şi complexă bază de date cu proprietăţi imobiliare din România prin colectarea zilnica de anunţuri de vânzare şi închiriere promovate in mediile online si offline din Romania si se coloboreaza cu informaţiile despre preţurile efective de tranzacţionare a proprietăţilor.

Este rezultatul de încredere?

Din testele efectuate pe mii de proprietăţi s-a stabilit că acest model asigură acurateţea şi credibilitatea necesară pentru furnizarea unor valori corecte şi uniforme la nivel naţional.

METODOLOGIE DE EVALUARE

Valorile generate sunt calculate pe baza informațiilor furnizate de dumneavoastră la data mentionata, coroborate cu informațiile disponibile în piața imobiliară locală despre vânzări și închirieri de proprietăți similare la data raportului. Pentru aceste estimări luăm în calcul condițiile normale de piață, fără evenimente majore care să influențeze pe termen scurt evoluția prețurilor și a numărului de tranzacții, dar și o promovare adecvată a vânzării sau închirierii proprietății analizate, pe site-uri, ziare și reviste de specialitate din țară.

Pe baza caracteristicilor proprietății analizate identificam si alte proprietăți similare aflate în aceeași zonă și care sunt scoase la vânzare sau au fost vândute recent, ele fiind folosite ca baza de comparatie in generarea de indicatori.

Principalii indicatori de care se tine seama pentru ca evaluarea de vânzare sau cumpărare să fie bine documentată și justificată specifici proprietatii Dvs sunt:
– Preț mediu cerut la vanzare/inchiriere;
– Nr. de proprietăți similare aflate in piata la vânzare/inchiriere;
– Evoluția prețului mediu de vânzare/inchiriere al proprietatilor similare;
– Perioada de vânzare/inchiriere la proprietati similare;
– Pretul efectiv de vânzare/inchiriere al proprietatilor similare.

Modele de evaluare similare sunt utilizate în România la evaluarea portofoliilor de garanții imobiliare de către bănci, companii de consultanță, evaluare și recuperare creanțe. Din testele efectuate pe mii de proprietăți s-a stabilit ca acest model asigură acuratețea si credibilitatea necesară pentru furnizarea unor valori corecte și uniforme atat la nivel local cat si național.

! Observatie:
Acest document nu este un raport oficial de evaluare, valorile prezentate reprezintă estimări calculate pe baza valorilor medii din piață si a informatiilor publice disponibile. Dacă doriți un raport de evaluare oficial vă rugăm să vă adresați unui evaluator specializat.

X