Liciteaza si castiga... Online

Inscriete si participa la licitatiile imobiliare online pentru a dobandi
apartamentul sau casa mult visata la cel mai bun pret din piata.

cum functioneaza

Pentru a participa la o licitatie pentru o proprietate sau un imobil trebuie mai intai sa va deschideti un cont pe platforma www.licitatieimobiliara.ro.

Trebuie sa completati online un contract de vizionare si licitare a proprietatii dorite. Veti primi adresa si datele exacte ale imobilului respectiv, precum si numarul de telefon al proprietarului (sau al reprezentantului imobiliar) pentru a stabili o vizionare a proprietatii. Dupa vizionare puteti sa incepeti licitatrea  pentru acea proprietate prin intermediul site-ului nostru.

O licitatie dureaza intre 7 si 30 de zile calendaristice pentru a da posibilitatea clientilor de a viziona proprietatea si apoi de a licita pentru ea.

O licitatie se poate incheia inainte de termen la solicitarea proprietarului dar numai daca nu s-a inregistrat nici o cotatie pana in acel moment.

Comisionul perceput pentru achizitia unui imobil este cuprins intre 0.5 si 2% plus TVA (si de 50% plus TVA din valoarea unei chirii lunare in cazul inchirierilor) din valoarea finala a licitatiei si perceput fie de la proprietar, fie de la cumparator, fie de la amandoi depinzand de conditiile specifice si negociate cu proprietarii.

In cazul in care in ultimele 15 minute ale unei licitatii se inregistreaza o noua cotatie, licitatie respectiva se va prelungi automat cu inca 15 minute pentru a da posibilitatea celorlalti licitanti de a face la randul lor o contra-oferta. Procesul se repeta pana cand nu se mai inregistreaza nici o cotatie si ultimul licitant va fi declarat castigator.

Anumite licitatii pot avea un pret de start mai mic decat pretul acceptat de vanzare numit “Pret Rezervat”. In acest caz licitatia este castigata de ofertantul care liciteaza minim valoarea pretului rezervat. Daca licitatia se incheie la termenul stabilit si nici o oferta nu atinge si/sau depaseste pretul minim, atunci licitatia se va incheia fara castigator.

Anumite licitatii pot avea un pret de achizitie instant, iar licitatia se poate incheia inainte de termen daca oferta atinge direct pretul de achizitie.

Toate licitatiile vor avea un pas de crestere (cuprins intre 100 si 1.000 de euro) pentru a evita licitarile cu valori nesemnificative (ex: licitarii de 1 euro peste cotatia curenta).

Licitatiile Inverse sunt licitatii in care valoarea afisata este valoarea maxima a proprietatii. Licitantii pot face oferte de pret sub pretul listat, iar ofertantul care are valoarea cea mai apropiata de valoarea solicitata initial, castiga licitatia.

In cazul in care castigatorul unei licitatii nu se prezinta pentru a cumpara efectiv proprietatea in termen de 7 zile calendaristice aceasta poate fi oferita – cu acordul proprietarului – urmatorului clasat.

Licitantul trebuie sa se asigure ca dispune de fondurile financiare necesarii achizitiei (inchirierii) proprietatii la pretul pe care la licitat.

La anumite licitatii se poate solicita un “Depozit Financiar” reprezentand garantia de achizitie a proprietatii.

Proprietarul trebuie ca la momentul listarii licitatiei pe site, sa fie in posesia tuturor actelor legale necesare efectuarii vanzarii proprietatii (cadastru, intabulare, act de posesie, certificat energetic, etc).

Proprietarul poate accepta ultima cotatie licitata, daca timp de minim 3 zile calendaristice consecutive nu se inregistreaza o noua oferta mai mare, si poate astfel incheia licitatia inainte de termen.

In cazul in care vreuna din parti (proprietar sau cumparator) nu isi indeplineste obligatiile asumate: de a vinde si respectiv de a cumpara proprietatea supusa si castigata prin licitatie, acesta (acestia) vor fi eliminati de pe site si vor avea o interdictie de 12 luni in a mai participa la licitatiile organizate prin intermediul platformelor noastre.

Termenii utilizati in cadrul
licitatiilor imobiliare online


Pretul de Start
:
Pretul solicitat de proprietar reprezinta cel mai mic pret acceptat pentru vanzarea unei proprietati.

Pasul de Crestere:
Reprezinta valoarea minima de licitat peste cotatia curenta.

Durata unei Licitatii:
O licitatie imobiliara poate avea o durata de licitare cuprinsa intre minim 7 zile si maxim 30 de zile calendaristice.

Timpul Adaugat:
Reprezinta numarul de minute de dinaintea datei de terminare a unei licitatii prin care o licitatie se va prelungi daca se inregistreaza o noua oferta intre timp.

Timp Suplimentar (Extra-Timp):
Reprezinta numarul de minute cu care durata unei licitatii se va extinde în cazul în care o noua cotatie este înregistrata în timpul Adaugat.

Licitatia Inversa:
Reprezinta tipul de licitatie in care ofertantul poate face o Oferta de Pret sub valoarea listata si solicitata de proprietar.

Pret Rezervat (Pret Minim de Vanzare):
Reprezinta pretul minim la care se poate achizitiona o proprietate. Anumite licitatii pot avea un pret de start mai mic decat pretul acceptat de vanzare. In acest caz licitatia este castigata de ofertantul care liciteaza minim valoarea indicata de achizitie. Daca licitatia se incheie la termenul stabilit si nici o oferta nu atinge si/sau depaseste pretul minim, atunci licitatia se va incheia fara castigator.

Pret Achizitie Instant (Cumpara Acum / Buy it Now):
Reprezinta pretul de achizitie instant al unei proprietati. In acest caz licitatia se poate incheia inainte de termen daca oferta atinge direct pretul de achizitie setat.

X